Gdzie kupić

Bakterie jogurtowe, gdzie je kupić.

Bakterie jogurtowe można kupić w specjalistycznych sklepach internetowych.

Specjalne kultury bakterii do przygotowywania jogurtu to produkty, które rozwiązują większość problemów osób zainteresowanych zdrową żywnością, i wszystkich tych, którzy nie chcą spożywać jogurtów „naturalnych” wzbogacanych o mleko w proszku, zagęszczacze, skrobie, barwniki czy cukier. Co ważne, startery do przygotowania np. linii Zakwaski są przebadane mikrobiologicznie, bezpieczne i zapewniają wysoką aktywność kultur bakterii, dzięki uzyskaniu produktu po zaledwie 6-8 godzinach ukwaszania.

Gdzie kupić takie startery?

Polecanym specjalistycznym sklepem jest serwis http://www.jogurt-domowy.pl posiadający bogatą ofertę kultur bakterii do jogurtu w swoim firmowym sklepie:

http://sklep.jogurt-domowy.pl

Sklep działa na polskim rynku od wielu lat, uzyskując wiele pozytywnych opinii. Osoby obawiające się zakupów przez internet mogą spać spokojnie. Działalność sklepu można śledzić m.in. na profilu w portalu społecznościowym facebook. https://www.facebook.com/Jogurt.Domowy gdzie śledzi go wiele tysięcy osób.

Jakie startery kupić?

Siedem typów probiotycznych zestawów z kulturami bakterii daje duże możliwości wyboru, i dopasowania składu mikroflory do własnych potrzeb.

I tak, bogatym źródłem Laktobakterii (których w zdrowej mikroflorze człowieka jest około 85%), są produkty takie jak: Zakwaska Jogurt Vivo, Zakwaska Bifivit, Zakwaska Simbilakt.

Jeżeli naszym celem jest pozbycie się zaparć, optymalnym rozwiązaniem jest wybór specjalnego produktu z laktulozą, czyli Zakwaski Simbilakt z laktulozą.

W przypadku gdy męczą nas zakażenia drożdżakami i grzybami, specjalizowanym produktem, który utrudnia rozwój tych chorobotwórczych organizmów jest Zakwaska Streptosan, zawierająca szczepy obecne w biocenozie jelitowej długo żyjących 100 latków w Abchazji.

Więcej o linii Zakwaski można przeczytać na stronie poświęconej produktom: http://zakwaski.pl

Kto je produkuje

Od niedawna wybór tego typu produktów znacznie zwiększył się, dzięki obecności na polskim rynku znanej na wschodzie Europy firmy Vivo, której kultury bakterii opracowane są przez Państwowy Instytut Technologii Mleka i Mięsa w Kijowie, na Ukrainie, prowadzący swoje badania naukowe od 1965 roku. Opracowane przez Instytut kultury bakterii wykorzystywane są w produkcji wyrobów mlecznych w wielu państwach Europy, a linia Zakwaski cieszy się popularnością w wielu państwach wschodnich, o bogatej kulturze samodzielnego przygotowania fermentowanych, prozdrowotnych napojów mlecznych. Od 2013 roku linia Zakwaski dostępna jest wreszcie w Polsce..

Leave a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>